Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/fs1/3/ballsfi/public_html/import/hallinta/db.php on line 20
Balls - Kaupungin toiseksi paras ravintola

Pahis kauppahuone

 

Tositapahtuma Kaaos-lehdessä
Tapahtuman henkilöt: kajaanilainen mies, festarikansa ja hoppari.

Kajaanilainen mies astelee Pipefestin festarikansan joukossa, kun eräs hoppari tarttuu häntä olkapäästä kysyäkseen, millä hinnalla voisi ostaa paidan kajaanilaisen päältä. Hinnaksi sovitaan sata euroa ja Kainuu Kills –paita vaihtaa omistajaa. Paitansa myynyt mies palaa vaatekauppaansa ja ostaa tällä kertaa Kostamus - city of hope and glory -paidan. Kyseinen paita ostetaan hänen yltään seuraavana päivänä Kajaanin kadulla.

Huolimatta siitä, että näinä materialismin päivinä on vaikea löytää itselleen persoonallisia vaatteita, joita ei näkisi muiden yllä, tuntuu edellinen tarina silti liioittelulta. Mikä voi olla niin erikoista tai persoonallista, että ujo suomalainen uskaltaa pyytää ventovierasta vastaantulijaa myymään vaatteet yltään?

Kuka v***n Beatles?

Vaatteiden ideoinnissa, suunnittelussa ja toteutuksessa on käytetty apuna paikallista mainostoimistoa, joten liikkeellä ei olla vitsillä tai vasurilla. Useimmat tuotteista ovat, jo liikkeen nimestäkin päätellen, varsin rock-henkisiä ja asenteellisia.

Itse suunniteltujen paitojen painatukset vilisevät viittauksia suomalaisuuteen, kainuulaisuuteen, baarielämään, musiikkiin etc. Esimerkinomaisesti mainittakoon muutamia paitojen iskulauseita:

Kaikenlaista sitä kaupataankin

Itse suunniteltujen paitojen lisäksi myymälän hyllyiltä löytyy maahantuotuja metallihenkisiä paitoja. Varsinaisia bändipaitoja valikoima ei kuitenkaan kata, eikä niitä ole odotettavissa tulevaisuudessakaan. Erikoisuutena maahantuoduissa paidoissa on paidan ympäri kiertävä painatus, mikä tarkoittaa, että grafiikkaa on myös olkapäissä. Suomessa vastaavaa painatusta ei kustannussyistä edes tehdä. Omista designvaatteista ja maahantuoduista vaateista löytyy malleja ja kokoja kaikille sukupuolille.

Kaaos-lehti 04/2007